Program onsdagsträffar m.m. vintern/våren 2023
(med reservation för ändringar)
Nöjet börjar kl. 18 och baren öppnar kl. 17.30
FEBRUARI
Onsdagen den 1 februari kl 18.00
Vårupptakt
Mingel och ”spanskinspirerad” mat
Värdar: Styrelsen
Inträde: 15 € / gäster, i mån av plats, 17 €
Anmälningstid: tisdag 17 januari kl 10.00 – fredag 27 januari kl 11.00
Onsdagen den 8 februari kl 18.00
Räkfrossa med gratis bingo
Innan räkorna serveras spelar vi 2 x 6 brickor bingo
Förtäring: Räkor, ost, bröd, smör, aioli, vin, öl
Inträde: 15 € / gäster, i mån av plats, 17 €
Anmälningstid: tisdag 24 januari kl 10.00 – fredag 3 februari kl 11.00
Onsdagen den 15 februari kl 18.00
På tur med Rosa bussarna i Indonesien
Föredrag av: Katalin Larsson som berättar om sin spännande resa.
Förtäring: Asiatisk mat
Inträde: 15 € / gäster, i mån av plats,17 €
Anmälningstid: tisdag 31 januari kl 10.00 – fredag 10 februari kl 11.00
Onsdagen den 22 februari kl 18.00 INSTÄLLD PGA FÖR FÅ DELTAGARE
Inflation och ekonomi med Ruben Larsen
Inflationens påverkan på den reala ekonomin och om KPI avspeglar den verkliga prisförändringen på de varor och tjänster ett hushåll köper.
Förtäring: Wallenbergare med potatismos, lingon, gröna ärtor, tillbehör
Inträde: 15 € / gäster, i mån av plats, 17 €
Anmälningstid: tisdag 7 februari kl 10.00 – fredag 17 februari kl 11.00
Lördagen den 25 februari kl 15.00
Årsmöte
MARS
Onsdagen den 1 mars kl 18.00
Lofoten.
Idag fantastiska upplevelser av hav och berg, igår med fiskesamhällen utan
vägkontakt, i framtiden centrum för arktisk handel med kunder från stora delar
av Europa och västliga Asien
Föredrag av: Lars-Göran Hansson
Förtäring: Fiskrullader med citronsås och potatismos
Inträde: 15 € / gäster, i mån av plats, 17 €
Anmälningstid: tisdag 14 februari kl 10.00 – fredag 24 februari kl 11.00
Onsdagen den 8 mars kl 18.00
Spansk matkultur.
Från tapas till cocido. Trivselkväll med stort föredrag om spansk matkultur. Ett
100-tal både kända och mindre kända spanska delikatesser presenteras med
egna bilder och videos. Typiska rätter från olika regioner och var kommer
namnen ”tapas” och ”paella” ifrån? Skröna eller sanning? Under föredraget
får du även veta vilken som är världens äldsta restaurang i bruk,
smultronställen och Richards egna recept på det som enligt honom är
världens godaste maträtt.
Föredrag av: Richard Björkman, Sydkusten
Förtäring: Plommonspäckad fläskfilé med tillbehör
Inträde: 18 € / gäster, i mån av plats, 20 €
Anmälningstid: tisdag 21 februari kl 10.00 – fredag 3 mars kl 11.00
Onsdagen den 15 mars kl 18.00
Min pilgrimsvandring till Santiago de Compostela.
Föredrag av: Mats Björkman, Sydkusten
Förtäring: Pocherad torsk med skirat smör och pepparrot
Inträde: 18 € / gäster, i mån av plats, 20 €
Anmälningstid: tisdag 28 februari kl.10.00 – fredag 10 mars kl 11.00
Onsdagen den 22 mars kl 18.00
Ont i kroppen och andra krämpor.
En röntgenläkares fundering
Föredrag av: Hans Larsson
Förtäring: Persiljejärpar med gräddsås och pressgurka.
Inträde: 15 € / gäster, i mån av plats, 17 €
Anmälningstid: tisdag 7 mars kl 10.00 – fredag 17 mars kl 11.00
__________________________________________________________________________
Utfärd den 23 mars med Eva Gevius som guide.
Utfärden går til Barbate och Vejer de la Frontera.
En utfärd som handlar om Tonfisken och hur den fångas på ett specielt sätt (Almadraba) sen ca 3000 år tillbaka.
Resan tar ca 2 tim ner till Barbate med ett frukost-stopp på vägen. Här i Barbate besöker vi deras Tonfisk-museum där vi får veta allt om Tonfisken hur den fångas, hur man skiljer på olika tonfiskar, hur den styckas m.m.
Efter besöket får vi lite smakprov på olika varianter av tonfisk och där det finns möjlighet att kópa en bit också.
En fisk-lunch blir det på en restaurang nära havet intill den fantastiska strandpromenaden med utsikt mot Atlanten.
Efter lunchen fortsätter vi en bit efter kusten förbi Trafalgar-udden och så upp till Vejer de La Frontera som ligger uppe på ca 200 m.ö.h. med en fantastisk utsikt. En by som låg på gränsen mellan det kristna och moriska rikena på 1200-1300-talet, därav namnet. Här gör vi ett kortare stopp för att sedan återvända tillbaka mot Marbella
Bussen utgår från
08:00 Shell bensin station – busshållplats Marbella
08:05 Marbella Center, busshållplats (Ricardo Soreano)
08:10 Piroli (koppartornet utanför Mercadona)
08:10 Carolina Park
08:20 Casinot (Puerto Banus)
08:30, Mar y Monte
Pris: 55 Euro som betalas kontant vid påstigning av bussen.
Anmälan till Casitan allra senast 17 mars – cnc.nueva@gmail.com
Vid anmälan meddela även vid vilken hållplats ni vill hoppa på bussen.Ta gärna med en god vän – behöver inta vara medlem av Casitan.
Hjärtligt välkomna allesammans
________________________________________________________________________________
Onsdagen den 29 mars kl 18.00
Räkfrossa med gratis bingo
Innan räkorna serveras spelar vi 2 x 6 brickor bingo
Förtäring: Räkor, ost, bröd, smör, aioli, vin, öl
Inträde: 15 € / gäster, i mån av plats, 17 €
Anmälningstid: tisdag 14 mars kl 10.00 – fredag 24 mars kl 11.00
April
Onsdagen den 5 april kl 18.00
Påskbuffé
Inträde: 28€ / gäster, i mån av plats, 30 €
Anmälningstid: tisdag 21 mars kl 10.00 – fredag 31 mars kl 11.00
Onsdagen den 12 april kl 18.00
Vinprovning. Vita viner. OBS Alla ska ha med sig 4 små vin/likör glas/pers.
Vinprovning med: Ola Josefsson, Svenska Magasinet
Förtäring: Fiskfilé med remouladsås
Inträde: 18 € / gäster, i mån av plats, 20 €
Anmälningstid: tisdag 28 mars kl 10.00 – fredag 7 april 11.00
Onsdagen den 19 april kl 18.00
Räkfrossa med gratis bingo
Innan räkorna serveras spelar vi 2 x 6 brickor bingo
Förtäring: Räkor, ost, bröd, smör, aioli, vin, öl
Inträde: 15 € / gäster, i mån av plats, 17 €
Anmälningstid: tisdag 4 april kl 10.00 – fredag 14 april kl 11.00
Onsdagen den 26 april kl 18.00
Våravslutning
Förtäring: Meddelas senare.
Inträde: 15 € / gäster, i mån av plats, 17 €
Anmälningstid: tisdag 11 april kl 10.00 – fredag 21 april
Anmälningsrutiner och annan information
Anmälan tas bara emot under den tid som står angiven vid repektive träff!
På tisdagar kl 10 – 12 och fredagar mellan kl 10 – 11, då Casitans expedition är öppen kan man anmäla sig vid personlig besök.
Anmälningar som skickas per mail till Casitan, cnc.nueva@gmail.com, läses och bekräftas bara när expeditionen är öppen.
OBS! Om du inte får någon bekräftelse på den anmälan du sänt per mail har den förmodligen inte kommit fram och du är inte anmäld till önskad träff!
Anmälan är bindande, d v s anmäld person som inte kommer måste betala för redan beställd mat.
Om inget annat anges äger träffarna rum i Casitan. Programaktiviteten startar enligt programmet ovan och ½ timme innan öppnar baren. Inträdet betalas vid ankomsten och i priset ingår mat, ett glas vin/öl och kaffe.
OBS! Enbart kontanter – ej kort!
Vid något tillfälle kommer vi att vara i en lokal som tillhör el Ayuntamiento och som ligger ca 100 m från Casitan i hörnet av Avenida Miguel de Cervantes och Calle Rio Volgo. Se karta nedan.
Icke medlemmar kan sätta upp sig på en väntelista och får delta vid träffarna om inte alla platser fylls av medlemmar. De personer som står på väntelistorna och som vid anmälningstidens slut tilldelas en plats, får besked om detta per mail.
Postadress och telefon: Mailadress: www-adress:
Avenida Miguel de Cervantes 21 cnc.nueva@gmail.com www.casitan.se
(hörnet C/Ignatio Aldecoa 2)
ES-296 60 Nueva Andalucia
Telefon 952 814 540
Den röda prickade linjen visar vägen till Casitan