Onsdagsträffar 2015

 

BILDER FRÅN ONSDAGSTRÄFFARNA 2015

(Från en del av träffarna finns fler bilder på facebook
under ”Casitan Nueva Andalucía”)

 


 

 

Den 4 november kom tidningen Sydkustens redaktör, Mats Björkman och berättade för oss om det aktuella politiska läget i Spanien. Intresset var stort och föredraget hölls i Ayuntamientots lokal, som kan ta ett större antal åhörare. Efteråt gick flertalet av deltagarna ner till Casitan för gemensam middag.

  
 

 

 Bilderna har tagits av Monika von Schantz Furu och Per Furu

 


 

 

 

Den 28 oktober fanns två aktiviteter på programmet. Den första ägde rum redan vi lunchtid och var ett besök i Museo Ralli och den andra var en ”vanlig” onsdagsträff i Casitan. Denna kväll var det frågesport med många kluriga frågor.

  

Det finns fler bilder på facebook under "Casitan Nueva Andalucía"


 

 

Den 20 oktober stod det ”räkfrossa med gratis bingo” på programmet.

 
Bilderna har tagits av Monika von Schantz Furu och Per Furu


 

 

Höstsäsongen 2015 inleddes den 14 oktober....


... med en stor fest på gården vid Casitan. Kvällen gick i spansk anda och redan vid ankomsten bjöds gästerna på Sangria. Maten bestod av paella, som levererades i en paellapanna som var så stor att den fick lov att hivas över muren till Casitan!

När skymningen kommit och det tänts ”mysbelysning” på gården gjorde en spansk sångerska, ackompanjerad av en gitarrist, ett bejublat framträdande. Stämningen var hög hela kvällen och antalet deltagare var rekordstort.

 

  

 

 

 

 

 

 

  

Bilderna har tagits av Monika von Schantz Furu m fl

På facebook under "Casitan Nueva Andalucia" finns ännu fler bilder att titta på! Den 22 april gick säsongens sista onsdagsträff av stapeln. Man hade dukat på gården och förtäringen besod av lax med dillstuvad potatis och till kaffet efteråt bjöds en ljuvlig chokladtårta med jordgubbar.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Den 11 mars kom Richard Björkman, marknadschef för tidningen Sydkusten, till Casitan och höll ett mycket uppskattat föredrag om hur det är att bo och leva i de små andalusiska byarna.  


 
Den 11 februari höll Mats Björkman från tidningen Sydkusten ett mycket uppskattat föredrag under rubriken "Spanien i valet och kvalet". Drygt 50 medlemmar hade samlats i Ayuntamentets lokaler som vi har möjlighet att låna när vi inte ryms i Casitan. Efter föredraget blev det tapas och vin på restaurang David som ligger alldeles intill. Stämningen var uppsluppen och god vid alla bord.

(Monika von Schantz Furu)

    

    

 Den 4 februari kom Eva Gevius och berättade för oss om Kustens "Turisthistoria".
Efter föredraget serverades pocherad fisk med vitvinssås och dill i Casitan.
(Foto: Per Furu)

 
   
 

    

 Den 21 januari kom advokat Göran Rise och paralegal Jessica Kamph och informerade oss om legala spörsmål som berör såväl residenta som icke residenta.   

 


 

Den 14 januari samlades ca 30 medlemmar till vårupptakt som började med mingel och sedan avnjöts en härlig lasagne med en mycket matig och god sallad.
Stämningen var på topp!


    


  Copyright : Club Nordico Cultural

 Claréns Webdesign