onsdagsträffar 2012

 

Text och bilder från onsdagsträffarna 2012

 

 

5 december: Julbord

Ett mycket uppskattat julbord serverades den här kvällen. Den som ville kunde börja med att doppa i grytan och sedan fortsätta med sill, lax, skinka, sylta, köttbullar, prinskorv, revbenspjäll och mycket annat smått och gott. Som avslutning fanns förstås risgrynsgröt med kanel och saftsås och sedan kaffe och pepparkaka. Mums ...

 

   

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

27 november: Skinkprovning - extraprogram en tisdag

Kvällens gäst var Tjalle från AHN i Fuengirola och han hade kommit för att lära oss en massa intressanta saker om den spanska serranoskinkan. Vi fick bl a reda på orsaken till varför smaken på skinkan varierar och varför prisskillnaden mellan olika sorter är så stor. Vi fick testa fyra skinksorter och fyra olika drycker hade vi att välja på att dricka till. Vi konstaterade att skinkans smak kommer mycket bättre till sin rätt om det man dricker till passar ihop med skinkan. Det blev 16 olika kombinationsmöjligheter, men deltagarna kom ganska fort fram till vilken kombination som bäst motsvarade just deras smak.

 

    

 


 

 

 

 upp


 

 

14 november: När schlagern slog - en frågetävling kring årtal med Leif Lidén

 

 

  

 


 

31 oktober: Bingo med räkfrossa

Fullbokat igen! Bingon hör till en av de populäraste arrangemangen i Casitan. Den här gången sköttes bingo-kulorna av Kurt och han tog även hand om lotteriet. Birgitta och Berit höll med van hand i de övriga praktiska göromålen och Göran, som som vanligt stod i baren, såg till att inga gäster behövde törsta. Tack för en mycket trevlig kväll!

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

24 oktober: Sevärdheter i Andalusien - Anders Hagner gav oss tips

 

Kvällen blev tidigt utbokad och Casitan var fylld till bristningsgränsen. För att så många som möjligt skulle kunna delta hade vi även dukat ute i baren men under det intressanta föredraget som Anders Hagner höll satt alla uppradade inne i biblioteket. Anders informerade oss om sevärda platser runt om i Andalusien och svarade på en massa frågor som åhörarna ställde.

 

 

 

 

 

 

 

 upp

 


 

 

17 oktober: Birgitta Bergin presenterade sin debutroman "Tre veckor"

 

 

 

 

 

upp

 10 oktober: Höstupptakt - Spansk Afton

 

Redan på förmiddagen kunde man se vid Casitan att något speciellt skulle äga rum där under dagen. Det ställdes ut bord och stolar och det dekorerades, mest i rött och gult, och en massa spanska flaggor hängdes upp. Det förbereddes för en SPANSK AFTON!

 

 

 

Klockan 18.30 började gästerna strömma in och fick genast ett glas SANGRIA i handen. Roberto och Totte, som till allas förtjusning bjöd på musikalisk underhållning, hade då redan tagit plats på "scenen" och till deras toner hann gästerna hälsa på varandra (många glada återseenden efter sommaruppehållet!) innan det var dags att slå sig ner vid de dukade borden.

 

 

 


 

 

 

 

Och vad åt man? PAELLA förstås! Den stod framdukad inne i Casitan så nu fick gästerna tillfälle att röra lite på sig medan de försåg sig med den spanska nationalrätten.

 


 

 

 

 

 

 

 

Efter maten såldes lotter och så här rikligt var prisbordet!

 

 

När festen var slut var nog alla överens: Det hade varit en väldigt trevlig kväll!

(fler bilder finns på facebook)

 


  

 

11 april: Vårmingel

Trots att många "övervintrare" redan lämnat kusten blev det fullt hus vid säsongens sista onsdagsträff. Vid ankomsten bjöds deltagarna på cava och eftersom vädret var fint kunde man mingla ute på gården. Där hade även Patrik Graneby från Iberdrola ett informationsstånd och gav råd till dem som var intresserade av att växla telefon- eller el-leverantör. Kvällen fortsattes inomhus och i baren serverades paj och sallad och lite senare kaffe och kaka. Till allas förtjusning bjöd Totte Wanngren på musikalisk underhållning, först på Casitans elektroniska orgel och senare på egen gitarr. Det blev en mycket lyckad kväll!

 
(fler bilder finns på facebook)


 

4 april: Påskbuffé

I Casitan inleddes påsken med en grandios påskbuffé första onsdagen i april. Intresset för den här kvällen var stort och anmälningslistan blev snabbt fulltecknad. Kenneth, som lagat maten, fick mycket beröm för den kalla buffén och för den varma lammsteken med potatisgratäng som serverades efteråt. Det var ingen tvekan om att alla var nöjda med kvällen.

 
 21 mars: När schlagern slog

Den här kvällen gällde det att veta vilket årtal vissa händelser hade inträffat. Marianne och Leif Lidén hade sammanställt ett mycket trevligt och varierande frågeprogram. Med hjälp av fem händelser som inträffat samma år gällde det att komma fram till vilket år det var frågan om. Diskussionerna vid de sju borden var intensiva men inget av de ihoplottade lagen kunde svara rätt på alla frågor. En segrare blev det förstås ändå.

Efter frågesporten serverades coq au vin samt kaffe och kaka. Inte heller den här kvällen saknades det ett lotteri. Många lotter såldes och många glada vinnare kunde hämta fina priser.

Margareta och Ebbe skötte värdskapet med glans och hade hela tiden allt under kontroll.

Tack Marianne och Leif för det trevliga programmet och tack Margareta och Ebbe för att ni tog hand om allt det praktiska under kvällen!   
GÄSTER PÅ INGÅNG                 PROGRAMLEDARNA                              VÄRDPARET

 


 

7 mars: Golfprat

Den här kvällen hade vi GOLF som tema. Intresset för detta var stort och som mest var det 42 personer i Casitan som lyssnade på Daniel Westermark, tränare på El Paraíso och Jörgen Nyström, som anordnar golftävlingar på Los Naranjos.

Vi som var värdpar för kvällen hade nöjet att se många, både nya och gamla medlemmar knyta kontakter. Stämningen var hög och mycket prat gällde så klart både svingar och greenfeepriser. Flertalet av gästerna kommer att träffas redan på fredag för en tävling på Los Naranjos.

Golfsektionen kommer att fortsätta att jobba för lägre priser och så klart även för att arrangera tävlingar.

Kvällen bjöd också på en utsökt clubsandwich och fina priser i lotteriet.

Ett stort tack till Göran Sundius som skötte både baren och mycket av det praktiska runt kvällen, och till Ewa Svanström som hjälpte oss som värdpar med köket!

Till kvällens alla gäster vill vi också rikta ett stort och varmt tack för att ni var med och gjorde denna kväll så lyckad!

Fia Ensgård och Gunnar Sundstedt


(Läs mer om golfsektionen här!)          

 
29 februari: Bingo med räkfrossa

Fullt hus, god stämning och jättegoda räkor! Birgitta började med att instruera de som inte varit med tidigare om hur man spelar bingo och därefter öppnade Kurt kvällens första omgång med att ropa ut numret på den första kulan. De som vann i de olika omgångarna fick en flaska vin som pris och som sidovinster delade Birgitta ut choklad. Precis så som det brukar vara var det ett bord där man hade extra mycket tur.
Som vanligt skötte Göran utskänkningen i baren och vid 22-tiden då de sista deltagarna gått hem, släcktes ljuset i Casitan.

 

8 februari: Spanska viner

Morgan Skantz höll ett underhållande, roligt och pedagogiskt kåseri om viner. Det lockade till många skratt och frågor från en fullsatt Casita.
Sen fick vi prova på vitt, rosé och rött - alla pärlor enligt Morgan. Det var många som sen beställde en låda med de tre vinerna.
Sen kom maten, vilken succé: plommontryfferad fläskfilé, med jättegod sås och äppelmos. Det var nog en del som begick en dödssynd - frosseri!
Tack Morgan och Kenneth för en genomarbetad kvalitetskväll!   (text Sven Sörnäs)

 


 


 

1 februari: Taubeafton

 


Den 1 februari var det Taubeafton i Casitan och Irene Andersson och Sven Sörnäs stod för programmet. Förutom en alldeles utsökt bouillabaisse som Kenneth hade anrättat, bjöds det på såväl fascinerande berättelser ur Evert Taubes liv som högläsning, allsång och musik. Att det serverades bouillaba
isse var förutom en anspelning på Evert Taubes liv till sjöss även en anspelning på sällskapet Böljebäsarna som med jämna mellanrum träffades på restaurang Gyldene Freden i Stockholm för att äta, dricka och sjunga (precis som vi denna afton).

 

  

 


 

 

25 januari: Bingo med räkfrossa
 


 

 

 

Som alltid när det är "bingo med räkfrossa" i Casitan, var det fullt hus. Kurt tjänstgjorde som utropare och Birgitta var värdinna och såg till att allt gick rätt till.
 


 
 


18 januari


Den här kvällen hade 17 personer infunnit sig i Casitan och det stod "filmkväll" på programmet. Sven Sörnäs skötte det tekniska och komedin som visades lockade till många glada skratt. Efter föreställningen bjöds på enkel förtäring i form av sandwich.


 


 

 

 

upp


  Copyright : Club Nordico Cultural

 Claréns Webdesign