Onsdagsträffar 2011

Text och bilder från onsdagsträffarna 2011

 23.11.2011:

Jubileumsfest i Casitan
Club Nordico Cultural Nueva Andalucía fyllde 30 år!

Den 23 november kl 18.30 slog Casitan upp sina portar för att fira föreningens 30-årsjubileum. Borden stod då dukade och dekorerade och väntade på gästerna, som redan på gården välkomnades med ett glas cava. 

 Kock Kenneth och hans team hade redan på eftermiddagen lagt beslag på det lilla köket i Casitan och förberett en middag som verkligen gjorde skäl för namnet "festmiddag".

Innan middagen serverades hälsade vår ordförande Gun alla gäster hjärtligt välkomna. 

 

 

Efter måltiden berättade Gun om hur det var när föreningen grundades och hur det gick till när Casitan blev vår. Kvällen avslutades "som vanligt", d v s med lottförsäljning och dragning med många glada vinnare.


Fler bilder finns på Facebook under namnet Casitan Nueva Andalucía.

 


16.11.2011: Musikgissning med Göran

Riktigt hårt tankearbete krävdes av deltagarna den här kvällen. Musikgissning stod på programmet. Göran hade satt ihop frågorna och det var bara han som tyckte att de var lätta! Men visst hörde vi att det var Lasse Berghagen som sjöng vid fråga nr 7 och svaret på frågan om skönsångaren Dean Martin var heller inte så svårt. Men resten ......
Bord nummer ett lyckades att med en poängs försprång ta hem segern. Grattis Birgitta, Bengt C, Bengt N och Leif! Och tack, Göran för en trevlig kväll!
frågeställaren


segrarna

 
förlorarna


 

09.11.2011: Mats Björkman informerade

Som alltid när Sydkustens redaktör Mats Björkman kommer till Casitan för att tala om aktuella händelser i Spanien blev det fullbokat. Närmare fyrtio personer trängde ihop sig på de uppradade stolarna och lyssnade andäktigt till vad Mats hade att säga. 
Efteråt serverade vår suveräne kock Kenneth delikata köttfärsbiffar med tillbehör. Samtidigt som kaffet serverades såldes lotter och därefter blev det förstås dragning med många lyckliga vinnare.

   

 


02.11.2011: Det spanska förvaltningssystemet

Inger Weijdling, som är ordförande i den nordiska föreningen i Marbella, kom och berättade om det spanska förvaltningssystemet. Ett 25-tal medlemmar fick bl a veta hur Spanien regeras, hur landet är indelat i regioner och mycket, mycket mer. Det var väldigt intressant att höra Inger berätta, så intressant att webbredaktören helt glömde bort att ta fram sin kamera ur väskan, så inga bilder blev tagna!

26.10.2011: Bingo med räkfrossa

Vem har bilder från kvällen att publicera här?

 
19.10.2011: När schlagern slog


Den här kvällen stod Marianne och Leif Lindén för programmet. Leif hade på ett mycket trevligt sätt satt ihop ett antal frågor som rörde olika händelser som inträffat samma år och det gällde att komma på vilket år det handlade om. Marianne skötte CD-spelaren och spelade små snuttar av den musik som varit populär just det år som var svaret på frågan. Tack, Marianne och Leif! Det gjorde ni bra! 

   


 


 
20.04.2011- våravslutning
 
Den här kvällen kallades ”våravslutning med mingel” och det var styrelsen som stod för det praktiska arrangemanget. Redan på förmiddagen dukade man fram på borden och dekorerade med vårgröna servetter och vilda blommor.
 
Det var 30 personer som anmält sig och när klockan blev halv sju började gästerna droppa in. Innan det var dags att sätta sig till bords hann alla som inte setts tidigae att bekanta sig med varandra. Middagen som serverades bestod av gravad lax och dillstuvad potatis. Därefter bjöds det på kaffe och hembakad kladdkaka med vispgrädde. När lotterna var slutsålda och vinsterna dragna verkade alla gäster nöjda och belåtna och det började bli dags att tänka på morgondagen. (Några hade faktiskt smitit iväg lite tidigare för att titta på fotbollsmatchen mellan Barcelona och Madrid, som visades på TV. Resultat: 0-1.)
 
   
 
   
 

 

 

 

 

 

13.04.2011- pilgrimsvandring
 

 

 

Monica Wahlström var kvällens föredragshållare och hon berättade om den gamla pilgrimsleden till Santiago de Compostela i norra Spanien. Hon och tre väninnor hade under två veckor gått en delsträcka på ca 20 mil och det var om sina erfarenheter från den turen Monica berättade och visade bilder. Det var väldigt intressant och jag tror det var flera bland gästerna i Casitan som fick lust att pröva sina krafter och göra en egen vandring.
 
     
 
34 personer var närvarande och särskilt roligt var att åtta medlemmar från Marbella-avdelningen tagit bussen till Nueva Andalucía för att vara med den här kvällen.
 
 
 
 

 

 

 

06.04.2011- musikgissning
 

 

Musikgissning med Göran. Svårt som vanligt! Frågorna kring de 13 musiksnuttar Göran spelade upp var riktigt kluriga. Alla hade ju hört musiken förut och visste ju nästan vem som var kompositör eller ur vilken film musiken kom eller vem det var som sjöng. Men att plocka fram de rätta svaren just då var inte lätt. Fyra rätt hade det bästa laget och dess fyra deltagare premierades med var sin liten flaska sekt.
21 personer deltog och middagen kom från ”Asian King”.
 
 

 

 

 

 

30.03.2011- trivselkväll
 
 
Trivselkväll kallades den här kvällen och middagen serverades utan föregående programinslag.
 
 

 

 

 

 

23.03.2011- bingo
 

 

När vi spelar bingo i Casitan då är det nästan alltid fullbokat. Så var det den här kvällen också och det var som vanligt spännande. Det var Stig Ljung som skötte sifferkulorna och det gjorde han med bravur.
Birgitta Broberg hade köpt hem räkor från San Pedro och till dem serverades rostat bröd och ost.
 
 
 
 
 

 

 

 

 

09.03.2011 - "Ett liv med lera"
 

 

 

Av Agneta Larsen, keramiker från Casares, fick vi lära oss hur man brännner porslin och stengods. Men det bästa av allt -  vi fick se hur Agneta skapade en liten fågel av en lerklump!  alkeramik.eu
 
    
 
Agneta formar kroppen...                  och kavlar lera till stjärt & vingar.           Så här blev det till slut.
 
 

 
 
02.03.2011 - "Blommor och bin; växter och djur vi alla kan se i vår omgivning"
 

 

 

En andlöst lyssnande publik fick se Stig Ljungs skickligt tagna bilder i ett välarrangerat bildspel. Ragnhild visade bilderna i lagom tempo och  kunde komplettera med sina expertkommentarer.
 
 

 
 

16.02.2011 - Spanska konstnärer

 

Ingalill Munther kåserade om  stora spanska konstnärer från renässansen till romantiken. Det blev en mycket personlig framställning med en intensivt lyssnande publik. Tack Ingalill för en fin kväll!

 

 
 
 

 

09.02.2011 - Sydkustens Mats Björkman

 

Det blev fullsatt! Mats gav en initierad skildring av den politiska och ekonomiska situation i dagens Spanien.

 

 


 

26.01.2011 Bingo med räkfrossa

 

Den 26 januari var det återigen dags för en av klubbens populäraste och mest välbesökta aktiviteter, nämligen Bingo med Räkfrossa där det förutom räkor i obegränsad mängd bjöds på rostat bröd med Västerbottensost. Mums!!

 

     

Åke vann inte på bingon, men väl på lotteriet!

 

 


 

19.01.2011 -  "Guld i blodet"

Det var en förväntansfull publik som bänkade sig i Casitan. Och Mikael Paasikivi gjorde ingen besviken. Vi fick en intressant inblick i författandet av thrillern "Guld i blodet" som Mikael gett ut på sitt nystartade Högspänningsförlaget. Vi fick också inblick i bakgrunden till handlingen som delvis anknöt till Mikaels egna upplevelser på Åland.

Tack Mikael för en fängslande kväll!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 Bilder från onsdagsträffarna 2010 finns här.
 
 

upp

 


  Copyright : Club Nordico Cultural

 Claréns Webdesign